Beetje Sportief op Vakantie

1 - 6 maart 2020  
vanaf € 1389,- p.p.  

IJSLAND:

Winter-rondreis zuidkust van IJsland



landschap IJsland in de winter is een speciale belevenis.
Wie van natuur houdt, komt in IJsland ogen te kort. De meest wonderbaarlijke verschijnselen ziet u in dit werkelijk unieke land:
grillige lavaformaties, fraaie tafelbergen, heetwaterbronnen, bubbelende modderpoelen, vulkaankraters, indrukwekkende gletsjers en watervallen.
geysir
IJsland is een bijzonder land met veel bijzondere natuur-verschijnselen. Pruttelende modderpoelen, indrukwekkende vergezichten, en natuurlijk de spuitende geiser Stokkur.

Zullen we het noorderlicht gaan zien? Dit natuurverschijnsel met het "dansende" groen-gele licht is in de wintermaanden te zien bij een heldere hemel en genoeg zonne-activiteit. In de maanden september tot en met maart is de kans om het te zien het grootst. Begin maart worden de dagen al weer langer, het is zo'n twaalf uur licht, en er is nog genoeg tijd dat het donker is. Het zou toch prachtig zijn om van dit schouwspel te genieten als je in een hottub bij het hotel zit.

ijsbergen Een ander hoogtepunt is het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Huizenhoge brokken prachtig blauw ijs breken van de gletsjer af en zoeken langzaam hun weg richting de Atlantische Oceaan. Misschien zien we ook de door de getijden weer aangespoelde stukken ijs op het zwarte strand. Alles even bijzonder….

We wandelen naar warme beken en bevroren watervallen, betoverend en surrealistisch. Ontdek de winterse zuidkust van IJsland.

    Kijken, ervaren en genieten...
    Het land van water, ijs en vuur.




Het programma van dag tot dag:

Zondag vliegen we naar Reijkjavik-Kevlavik. Vanaf het vliegveld rijden we via de eerste warmwaterbronnen die we bezoeken naar Reykjavik. Daar maken we kennis met de moderne hoofdstad van het land. Een derde van de 300.000 inwoners van IJsland woont in de hoofdstad. We overnachten in Reykjavik.

Maandag maken we een mooie tocht naar Thingvellir, het beroemd nationaal park waar als enige plek ter wereld de scheuring van de aardkorst tussen Europa en Amerika boven de zeespiegel te zien is. Wandelend genieten we het park. De beroemde “golden cirkel” bestaat verder uit de machtige waterval Gullfoss en de regelmatig spuitende geiser Strokkur. Alle tijd voor foto’s en een ontdekkende wandeling.
's Avonds laten we ons geothermisch verwarmen in hete baden en sauna. Overnachting naast het geothermische bad. serjalandsfoss

Dinsdag komen we na een kort bezoek aan vulkaan Kerid (een explosiekrater) bij Seljalandsfoss, de waterval waar je, als de omstandigheden het toelaten, achterlangs kunt lopen. Het water valt over een uitstekende rots. Langs het infocentrum over de in 2010 uitgebarsten vulkaan Eyjafjallajökull, is het bij waterval Skógafoss tijd voor lunch.
Voor we bij ons hotel bij Kirkjubaejarklaustur aankomen, wandelen we naar Fjadrargljufur, een van de mooiste canyons van IJsland.

Woensdag rijden we over de spoelzandvlakte met uitzicht op de gletsjer richting Jökulsárlón, het ijsbergenmeer. Daar hebben we alle tijd om rond te kijken en te genieten van al het moois.
´s Middags maken we een wandeling in het nationaal park Skaftafell naar de waterval Svartifoss. We overnachten in de buurt van Vik.
Elk weertype is prima om te relaxen in de hottub bij het hotel.

warme beek Donderdag gaan we richting Hveragerdi, waar een heel bijzondere wandeling op het programma staat, naar de warme beek. Badkleding mee. Na deze unieke ervaring wandelen we terug om richting Reykjavik te gaan.
De laatste avond in Reykjavik als afsluiting van deze winterse IJsland-beleving.

Vrijdag vliegen we terug naar Amsterdam-Schiphol.


ijspegel Bij het hele programma en alle activiteiten geldt uiteraard: Als de weersomstandigheden het toelaten.



Op IJsland wordt het niet ijskoud.
De temperatuur overdag zal ongeveer tussen -3 °C en +3 °C zijn. Wanten en een muts zijn aan te raden. Met mooi weer zijn de kleuren van de lucht en het landschap prachtig, betoverend.
Maar er is ook kans op regen, dus wind- en waterdichte kleding en schoeisel is heel aangenaam.
Het kan glad zijn door gedooid en weer aangevroren ijs en sneeuw. Anti-slip voor onder je schoenen kan dan handig zijn


In het kort:

Winter-rondreis zuidkust van IJsland

paarden 1 - 6 maart 2020

Kleine groep: minimaal 8, maximaal 14 deelnemers.

We bezoeken:
Geothermische baden
Watervallen, deels bevroren
Borrelende poelen en warme bronnen
IJsbergenmeer Jökulsárlón
Nationaal Park Thingvellir
Warme beek om in te baden
en natuurlijk de werkende geiser Strokkur.

licht Vijf avonden kans om het noorderlicht te zien.

Door middel van (nooit te lange) wandelingen ervaren we het landschap en de omgeving.

“Als de weersomstandigheden het toelaten”.

In de kleine groep zijn persoonlijke wensen of aanpassingen (soms) mogelijk.

De prijs van deze reis is € 1389,- per persoon
op basis van een twee- of driepersoonskamer.
Inclusief vlucht vanaf Amsterdam,
rondreis op IJsland,
hotels met ontbijt,
kamer met eigen badkamer,
alle excursies zoals beschreven
en eigen Nederlandse reisbegeleiding.

Toeslag eenpersoonskamer € 200,-.

Eventueel verlenging in Reykjavik 2 dagen € 190,- p.p.
Twee dagen verlenging met verkenning van Snćfellsnes € 290,- p.p.

Voor meer informatie over deze prachtige reis kunt u mailen naar info@beetjesportiefopvakantie.nl of bellen met 06 3493 0787

kaart