Beetje Sportief op Vakantie

Leuke dingen doen, maar niet te heftig  

Sportief met nadruk op ervaren

   Licht uitdagend, altijd een prachtige belevenis!!

9 - 15 juli 2020  
18 - 24 juli 2020  

Actieve rondreis Noorwegen

Hoe mooi is het om op 1000 meter hoogte te slapen en te genieten van de uitgestrektheid van de Noorse natuur!
prekestolen Vandaar per fiets af te dalen naar zeeniveau is een unieke ervaring!
We gaan deze niet te zware, indrukwekkende afdaling maken in een dagtocht tijdens deze reis.

Maar eerst beklimmen we de Preikestolen, een klif die 605 meter boven de Lysefjord uitsteekt, in de buurt van Stavanger.

Op weg naar de Hardangervidda, de wereldberoemde hoogvlakte, komen we langs prachtige watervallen en bezoeken een originele staafkerk.

Tot slot brengen we bezoek aan de sfeervolle stad Bergen, waar deze sportieve kennismaking met Noorwegen eindigt. De reis is te verlengen met een bezoek aan het eiland Runde, bekend om zijn papagaaiduikers.


9 tot 15 juli 2020    en    18 tot 24 juli 2020


Op de eerste dag starten we in Stavager om aan ons Noorse avontuur te beginnen. We hebben heerlijk de tijd om het (olie-)stadje te ontdekken. Na een wandeling door het oude gedeelte (gamle Stavanger) met de vrolijke witte huisjes, de haven en het knusse centrum belanden we vast en zeker op een van de vele terrasjes aan de waterkant.

De tweede dag maken we de wandeling naar de Prekestolen, de wereldberoemde klif met bij helder weer prachtig uitzicht over het lysefjord. Soms wat klauteren, maar goed te doen.
Bovenop genieten we onze meegebrachte lunch.
Na de afdaling rijden we verder door het overweldigende landschap.
Ons hotel met terras met uitzicht op het fjord is een heerlijke plek om na te genieten van de dag.

De derde dag gaan we verder door de prachtige omgeving en bezoeken we één van de voor Noorwegen zo beroemde staafkerken. Na de lunch is er gelegenheid om bij Krisnavik een wandeling langs watervallen naar de indrukwekkende hoogvlakte te maken.
Deelnemers die graag de uitdaging naar de trolltunga willen aangaan hebben vandaag bij goed weer de mogelijkheid om de tocht van 10 uur te maken.

voringsfossenOp dag vier rijden we over de weg met diverse haarspeldbochten naar de 180 meter hoge waterval Vøringsfossen. Daarna een prachtige tocht over de Hardangervidda, met weidse uitzichten.

In ons hotel in Haugastøl op bijna 1000 meter hoogte blijven we twee nachten slapen. Maar maak gerust eerst nog een wandeling of fietstochtje.

Vanwege de afgelegen plek van het hotel is de komende twee dagen het diner en lunch(pakket) inbegrepen.

De vijfde dag. We vertrekken met de trein naar Finse (1222 meter hoogte) om vandaar per fiets af te dalen naar Flam, op zeeniveau. Een uitzonderlijk mooie fietsroute van ongeveer 50 kilometer over de oude werkweg voor de aanleg van het spoor, met onvergetelijke indrukken, van "het dak van Noorwegen" naar het gezellige stadje aan het fjord! Vanuit Flam gaan we met de Flamsbana, de mooie, steilste treinrit van Noorwegen terug naar ons hotel.

De zesde dag gaan we richting Bergen. Onderweg maken we enkele stops om te genieten van al het moois wat de Noorse natuur te bieden heeft en nog een wandeling te maken.
bergen Bergen, één van de mooiste steden van Noorwegen, heeft een prachtige haven die de moeite waard is om te bekijken. De prachtige oude panden aan de Bryggen werf en de gezelligheid op straat, we gaan het ontdekken. Zeker wanneer de avondzon een gouden gloed over de haven laat vallen is het een geweldige plaats om te zijn.

De laatste dag eindigd de reis na het ontbijt.
U kunt voordat u weer verder of naar huis gaat, nog een wandeling rond Bergen maken.
Of een rit met de Floibanen. Dit is een soort metro/trein die u 320 meter omhoog, op de berg floyen, boven de stad brengt.
Met bij goed weer een mooie blik over stad en haven.

Een korte, actieve en intense kennismaking met Noorwegen!


In het kort:

rallardvegenActieve rondreis Noorwegen

  9 - 15 juli 2020   en/of   
18 - 24 juli 2020

Kleine groep:
minimaal 8, maximaal 14 deelnemers.

We bezoeken:
Stavager
Preikestolen
Haddangervidda
Rallarvegen fietstocht
Bergen
en natuurlijk prachtige natuur, weidsheid en watervallen.

“Als de weersomstandigheden het toelaten”.

In de kleine groep zijn persoonlijke wensen of aanpassingen (soms) mogelijk.

De prijs van deze reis is € 1095,- per persoon
op basis van een twee- of driepersoonskamer.
Inclusief
Rondreis Noorwegen
Hotels met ontbijt en eigen badkamer
Twee dagen vol pension in Haugastol
Twee dagen fietshuur en treintickets Haugastol-Finse en Flam-Haugastol
alle excursies zoals beschreven en eigen Nederlandse reisbegeleiding.

Toeslag eenpersoonskamer € 280,-.
Korting bij eigen vervoer tijdens de rondreis € 175,- p.p.

De reis begint in Stavanger en eindigt in Bergen, zodat u uw tijd in Noorwegen verder zelf kunt indelen. Met veel plezier bespreken we met u de aan- en thuisreismogelijkheden.


En als u na bovengenoemde reis, nog niet genoeg van de ruimte de rust en de natuur hebt, kunt u met ons deze ontdekkings-reis met twee (of meer) dagen verlengen. We vliegen van Bergen naar Ålesund, en bezoeken het eiland Runde.

papegaaiduiker Runde is het bekende vogel-eiland in Noorwegen waar onder andere 100.000 paar papagaaiduikers hun nesten bouwen, jongen krijgen en grootbrengen.
Half augustus zijn de jongen al wat groter en verlaten het eiland bijna. Waarschijnlijk zijn ze volop bezig hun vlieg- en landingskunsten te oefenen. Ook is er de mogelijkheid om een boottocht langs het eiland te maken.


Verlenging naar Alesund en Runde: 2 dagen € 375,- p.p. inclusief retourvlucht Bergen - Alesund en 2 x overnachting op het eiland

kaartVoor boekingen, antwoord op uw vragen of meer informatie over deze en andere reizen kunt u bellen naar 06 3493 0787 of mailen naar info@beetjesportiefopvakantie.nl.